Help - Familienamen

Doel sjabloon

Doel is het maken van een familienamen overzicht met een telling.
De lijst kan zowel numeriek als alfabetisch gesorteerd opgevraagd worden.

Contact de auteur Han Kortekaas

Klik hier voor een uitvoervoorbeeld (wordt geopend in Uw browser)

Instellingen

Als het sjabloon wordt gestart wordt het nevenstaande menu getoond. In de balk is de naam van het sjabloon zichtbaar met het versienummer. Dat versienummer hoeft niet het nummer van deze getoonde afbeelding te zijn:

Indien gekozen wordt voor de gebruiksaanwijzing dan zal na het tonen daarvan het sjabloon beŽindigd worden.

Zodra een rapport gemaakt is wordt de tweede keuze zichtbaar en kan het laatste rapport opgevraagd worden.

De mogelijke keuzen bestaan eigenlijk allemaal uit het veranderen van de huidige persoonlijke instelling. Wordt niets gewijzigd, dan is de klik op OK (of de ENTER toets) voldoende om het rapport te starten.

Wordt er wŤl een verandering gewenst dan moet(en) de desbetreffende regel(s) aangevinkt worden, waarna er per regel een vervolg kan komen. Nadat alle vragen beantwoord zijn start het sjabloon met de daadwerkelijke uitvoering.

Uitvoerbestanden

In de blauwe balk van het nevenstaande venster kunt u het pad zien waar de rapportuitvoer zal worden opgeslagen. Deze map wordt ook wel 'doelmap' genoemd. U kunt dit volledige (hoofd)pad zien bij het Menu Instellingen en wel bij de Rapporten --> Bestanden en het onderdeel 'Rapport uitvoer'.
Om naar deze instellingen te gaan kunt u gebruikmaken van de toetscombinatie " CTRL + i "

Dit sjabloon vraagt een extra naam, die daaraan wordt toegevoegd.

Wordt in de instellingen 'Verander (getoond padnaam)' aangevinkt dan zal ingave van een submapnaam gevraagd worden.

De ingave wordt gecontroleerd op door Windows niet toegestane tekens in een mapnaam. Als deze er wel zijn dan volgt een foutboodschap en er zal wederom naar de submap worden gevraagd.

De volgende rapporten verschijnen in de doelmap
  • familielijst.html, overzicht van de familienamen.
  • familielijstnr.html, overzicht van de numerieke lijst.
  • familienamen_personal_settings.cfg, een bestand met de persoonlijke instellingen en die bij de volgende start van het sjabloon gebruikt worden.
  • log.html, iedere stap in de uitwerking van het sjabloon wordt voor eventuele onderhoudsdoeleinden vastgelegd.

Versielog

VersieDatumAktie
6.0429-11-2013Foutieve weergave van de laatste naam alfabetisch/numeriek verbeterd.

6.03.125-11-2010Aansluiting aan bibliotheek versie 6
Vorm van de rapporten aangepast.

5.03.122-02-2010nieuwe help en bibliotheek 5

4.3.017-2-2008sortering incl NAMEPREF
weergave decimaal-teken in getallen
snelkoppeling laatste rapport.

4.2.031-12-2008aansluiting bibliotheek versie 4.0
Extra informatie bij de alfabetische lijst inzake de "sorteer als" familienamen

1.211-08-2008HTML strict gemaakt

1.125-05-2008initiele Versie