Help - Aangifte

Doel sjabloon

Dit sjabloon controleert de aangiftedatum van de geboorte en het overlijden ten opzichte van de geboortedatum resp. overlijdensdatum.
Voorwaarde is dat alle datums volledig zijn ingevuld, dus geen 'ongeveer' en dag, maand en jaar compleet.

Het rapport is voorzien van een zogenaamde jumplink (zie Instellingen)

Contact de auteur Han Kortekaas

Klik hier voor een uitvoervoorbeeld (wordt geopend in Uw browser)

Instellingen

Als het sjabloon wordt gestart wordt het nevenstaande menu getoond. In de balk is de naam van het sjabloon zichtbaar met het versienummer. Dat versienummer hoeft niet het nummer van deze getoonde afbeelding te zijn:

Het hoofdscherm Er kan gebruik worden gemaakt van een spreiding van dagen. Standaard staat deze op 7 waardoor aangiften, vanaf 7 dagen na de gebeurtenis, worden gerapporteerd. Het aantal dagen kan gewijzigd worden.

Personen die in de Tab Diversen aangegeven zijn met 'uitsluiten van controle' worden ook voor dit sjabloon uitgesloten. Ook als een Overig feit met de categorie CTRL-aangifte of, in lijn met het sjabloon Dubbelen, een categorie 'DUBBEL-Alles', worden uitgesloten als de vink is gezet bij de toepassing van uitsluiten.

Indien gekozen wordt voor de gebruiksaanwijzing of het laatste rapport dan zal na het tonen daarvan het sjabloon beŽindigd worden.

De mogelijke keuzen bestaan eigenlijk allemaal uit het veranderen van de huidige persoonlijke instelling. Wordt niets gewijzigd, dan is de klik op OK (of de ENTER toets) voldoende om het rapport te starten.

Jumplink
De personen op de lijst hebben een zgn jumplink. Met een jumplink wordt bedoeld dat, als u een rapport op het scherm heeft staan en u klikt op de link, de aangeklikte persoon op het scherm staat. Typisch voor uitzoeklijsten e.d. is dit makkelijk.
Tip! gebruik de Jumplink met een verkleind rapportvenster. Daardoor blijft het rapport open en kunt u na het klikken op de Jumplink gewoon naar het onderliggende Aldfaer venster gaan .... en weer terug naar het rapport.

Uitvoerbestanden

Aldfaer maakt gebruik van een map waar alle rapporten in worden opgeslagen. Deze map wordt ook wel 'doelmap' genoemd. U kunt het volledige (hoofd)pad zien bij het Menu Instellingen en wel bij de Rapporten → Bestanden en het onderdeel 'Rapport uitvoer'.
Voorbeeld: C:\Users\loginnaam\Documents\Aldfaer\Rapportuitvoer\
Rapportnaam en Doelmap Om naar deze instellingen te gaan kunt u gebruikmaken van de toetscombinatie
" CTRL + i "
De doelmap is een relatief pad.

Dit sjabloon vraagt een extra naam, die daaraan wordt toegevoegd. Zowel de naam van het rapport als ook de doelmap kan gewijzigd worden. De naam van het rapport is een voorvoegsel aan de vaste doelnaam, die bij de verschillende keuzen wordt toegevoegd.

De ingave wordt gecontroleerd op door Windows niet toegestane tekens in een mapnaam. Als deze er wel zijn dan volgt een foutboodschap en er zal wederom naar de submap worden gevraagd.

In de uitvoermap komen de volgende rapporten
  • aangifte.html, gesorteerd op naam.
  • log.html, iedere stap in de uitwerking van het sjabloon wordt voor eventuele onderhoudsdoeleinden vastgelegd.

Vormgeving

De presentatie kan geheel naar eigen smaak worden ingesteld. Door het systeem zullen wel te kleine en/of te grote lettergrootte gecorrigeerd worden. In de drie kolommen zijn een aantal mogelijkheden gerangschikt;

Vormgeving Algemeen
  • Letters: kleur van alle letters
  • Achtergrond: voor zover deze ruimte 'vrij' is
  • Links: 3 opties die voor alle links gebruikt wordt

Herstel vormgeving
  • Dit biedt de mogelijkheid om alleen de vormgeving terug te zetten naar de standaard instelling van het sjabloon.

Lettertype
  • In Aldfaer kan een lettertype en lettergrootte gekozen worden voor de rapportages. Zie Menu → Extra → Instellingen → Rapportages. Deze worden bij een eerste keer overgenomen.

Rapport
  • Achtergrond: De kleurstelling van het gehele rapport.
  • Achtergrond kop-regel: de kleurstelling van de kop-regel.
  • Legenda: Wilt u het referentieblokje onder de persoonskaart niet laten opvallen dan kiest u daar dezelfde kleur als Algemeen Achtergrond.

Verbergen van notes:
  • Naargelang behoefte kunnen de toegevoede notes onder hat rapport verborgen worden.

Valid XHTML 1.0 Strict Versielog

VersieDatumAktie
8.0403-12-2019Vormgeving toegevoegd

8.0331-07-2019aanpassing voor versie 8.0

7.0317-07-2018Geschikt gemaakt voor uitsluitingen van controle

7.0219-02-2018Geschikt gemaakt voor vertalingen versie 7.0

7.0107-03-2016 InitiŽle versie